Bild ©Pernilla Pettersson

Bilder och annat


110620 Intervju på www.deckarhuset.se


Intervjun hittar du om du klickar på följande länk:

http://www.deckarhuset.se/videointervju-med-bo-norgren/

110619 Recension på www.deckarhuset.se

Dödens våg av Bo Norgren

Publicerad 19 juni 2011

”Döm aldrig en bok efter omslaget” brukar det ju heta… och det har aldrig varit mer sant än i det här fallet!

Handlingen

Dödens våg utspelar sig i Thailand efter Tsunamin. Arbetet med att identifiera avlidna människor pågår för fullt.
Göran Ålund, tillhörande Rikskriminalens IT-brottsrotel, är en av de svenskar som skickas ned för att bistå arbetet. Ålund har dock även fått ett hemligt sidouppdrag, han ska lokalisera en försvunnen svensk diplomat. Ganska snart står det klart för Ålund att det finns någon eller några där nere i Thailand som inte uppskattar de svenska myndigheterna på plats och att de alla svävar i livsfara…

Summering

Storyn börjar lite smygande för att sedan eskalera i fart och tillsist avslutas som ren och skär action! (även om man inte kan tro det när man tittar på omslaget). Boken är lättläst och sidorna avverkas i rekordfart!
Klichéaktig? Här och där.
Over the top? Jo, lite.
Underhållande? VÄLDIGT!!!

Sommardeckare

Dödens våg är en perfekt deckare att avnjuta på balkongen i sommar, kanske med en kall Singha eller Chang! Valet av märke kan ha större betydelse än du tror…
Rekommenderas varmt!

110619 Recension i Läst och hört i hängmattan

(Läst och hört i hängmattan är en webtidning som grundades av Iwan Morelius 1998. Tidningens läsarkrets är framför allt svenskar bosatta på spanska Solkusten.)

"Efter ett uppehåll sedan 90- talet, då Bo kom ut med fyra kriminalromaner, varav en blev filmad, återkommer han med en riktig rysare till thriller. Den utspelas i Thailand efter den fruktansvaärda Tsunamin år 2005 då inte mindre än 543 svenskar omkom.    Inleds med ett kapitel som kan få även de som inte lider av klaustrofibi att dra efter andan och kanske rentav öppna ett fönster för att få lite extra luft. Det är ”hämnaren” läsaren får möta i denna inledning. Strax därefter möter vi bokens huvudperson, Göran Ålund, anställd vid Rikspolisstyrelsens IT-brottsrotel. Han får i uppdrag att snabbast möjligt flyga ner till Thailand för att försöka få tag i en försvunnen konsul, Gert Sander, stationerad i Phuket.    Väl på plats möter han många svenskar engagerade i hjälparbetet, som dock enligt många kom igång alltför sent på grund av vissa högre tjänstemäns rena slöhet. Olyckan hände ju den 26 december 2004 och stora helger gjorde att beredskapen inte sköttes på ett tillfredsställande sätt. Han möter Andrea Novak, analytiker, också sänd från Sverige för att hjälpa alla överlevande. De bägge råkar under färden från flygplatsen, när hon landat, ut för ett attentat, som dödar deras chaufför.    Göran kommer snart underfund om att konsuln är mördad och tillsammans försöker de lösa fallet där den ena ledtråden efter den andra dyker upp. Men hämnaren ligger hela tiden steget före. Hur kan det komma sig? En nyfiken journalist, alkoholiserad och nedgången, arbetar för en tidning som freelancer. Tidningen har betalat resan för en ung kvinna som letar efter sina anhöriga. Journalisten är ute efter ett scoop.    Författaren har personlig kännedom om denna, en av de värsta katastrofer i mannaminne, och har personligen varit på plats under hjälparbetet i hela 13 veckor. Ide ́n till denna bok har han haft i tankarna sedan dess men först nu har tankarna formats till ord. Kanske aningen för många ord/sidor. Kunde varit något mera komprimerad. Platser och personteckningar fint skildrade och kärlekshistorien inbakad är vacker. Den värmde hela tiden. Slutet mycket våldsamt med lite för mycket Rambo- och James Bond-effekter. Slutomdömet blir dock med mycket beröm godkänt och rekommenderad för läsning av många.
Iwan"

110329 intervju i Computer Sweden