Bild ©Pernilla Pettersson

Så här tyckte några recensenter


Dödlig drift

Metro 9 okt -95: "Från den enkla kärnan har författaren byggt en dokumentär, välskriven och mycket dramatisk kiminalhistoria som tillhör det bästa svenska som publicerats i genren."

LT Östersund 1 sep -95: "Bra, trovärdig svensk aktion." ... " Det är spännande, underhållande och har en hel del att ge om den tid vi lever i. Bo Norgren tillhör redan eliten av svenska författare av kriminalromaner."

Hufvudstadsbladet 22 aug -95: "Ordet gastkramande har sällan varit så här på sin plats. Upplösningen på den allra sista sidan fungerar till hundra procent, även om de moraliska konsekvenserna inte är trevliga."

Östgötacorrespondenten 5 sep -95: "För sträckläsare" ... "Vill man, kan man kalla Norgren en ny Sjöwall/Wahlöö och Ålund en ny Beck. Personligen tycker jag faktiskt att Norgren har större tyngd, skärpa och aktualitet, det senare naturligt eftersom böckerna utspelar sig under sent 80-tal, tidigt 90-tal.    I vilket fall är "Dödlig drift" en grymt bra thriller.    Och det bästa av allt för en ny Norgren-läsare är att det finns tre romaner till."

Norra Västerbotten 4 sep -95: "Om det finns någon rättvisa borde Bo Norgren med sin fjärde polisroman, "Dödlig drift", som utges i dag, ses som ett av de tyngre svenska namnen i genren under 1990-talet." ... "Jag har svårt att tänka mig att det kommer så många svenska polisromaner och deckare som kan konkurrera med "Dödlig drift" under 1995."

Åtgärd: eliminera


Östersundsposten 1 feb -94: "När det gäller att bygga upp en spännande och trovärdig historia och att insatt berätta om det vardagliga slitet mitt all action tillhör Norgren landets främsta. Norgren berättar initierat och intresserat om poliser och polisarbete. Faktum är att han även håller i en jämförelse med Ed McBain, genrens skapare och mästare."

Folkbladet Norrköping 21 feb -94: "För den som gillar svenska polisromaner är Bo Norgrens böcker ett givet val. Han är för närvarande en av de bästa på detta som vi har i Sverige."


Begärligt byte


Eskilstuna-kuriren 18 mars -92: "Bo Norgren har kvalitéer som definitivt kan mäta sig med de allra bästa i genren."

NSD 26 mars -92: "Norgren en av de bästa."


Livsfarlig last


O-T 20 mars -91: "Med Bo Norgren har Sverige fått sin verkliga motsvarighet till Ed McBain och hans poliser i det 87:e vaktdistriktet."

Eskilstuna-kuriren 8 mars -91: "Nu får Olov Svedelid - mannen bakom Roland Hassel - se upp. Han har fått konkurrens, mycket tuff!"